Fotógrafos VS Instagram
¿Odian Instagram los fotógrafos profesionales? La relación entre muchos profesionales e Instagram puede parecer compleja, muchos piensan que devalúa su trabajo, pero este concepto está cambiando. Ya son muchos los profesionales que usan la popular aplicación para difundir sus imágenes. Grandes fotógrafos profesionales cuentan con cuentas en Instagram donde nos muestran sus trabajos.
Éste es el caso del ganador de siete premios World Press Photo, David Guttenfelder fotógrafo de National Geographic, o Pete Souza, el reconocido fotógrafo oficial de la Casa Blanca. Steve McCurry, autor de la famosa foto de la niña agfana Sharbat Gula, una niña huérfana recluída en un campo de refugiados durante los bombardeos soviéticos en Afganistán, también cuenta con su perfil en Instagram, como también la conocida fotógrafa y editora fotográfica del NY Times Magazine, Stacy Baker. También el fotógrafo de National Geographic, Stephen Alvarez nos muestra a través de su cuenta cómo realiza sus reportajes para National Geographic y también algunas de sus fotografías.
Las jóvenes promesas también han encontrado su sitio en las redes sociales, como es el caso de Ilana Panich-Linsman, que ha sido nominada por la Agencia Magnum una de las 30 mejores fotógrafos de menos de treinta años este 2014 y finalista del World Press Photo de 2013; o para añadir uno más, y no hacer una lista demasiado larga de profesionales que usan esta red, el fotógrafo Ruddy Roye, que difunde principalmente retratos de personajes anónimos, como los que realizó a los afectados por el huracán Sandy para The New Yorker.
Pero no podemos olvidar que este conflicto entre novedad y fotografía clásica, es cíclico y reiterativo, y viene dado con cada avance. Cuando llegó el mundo digital a la fotografía, todos los profesionales lo miraron con recelo, y ahora todos trabajan con cámaras digitales, o si nos remontamos a más atrás, a principios del siglo pasado, los fotógrafos usaban el estándar de placas de 4×5, y al aparecer uno de los mejores avances de la fotografía: la cámara Leica de 35 mm. La desprestigiaron y bautizaron sus fotografías como estampas.
Claro que no hay forma de comparar Instagram con el trabajo que realizan los fotógrafos profesionales, pero, quizás ha llegado la hora de desmentir ciertos clichés y darse cuenta que esta red social, o las redes en general, ya sea Twitter, Flickr, Facebook o Google plus, son una plataforma ideal donde poder mostrar tus trabajos, y es que si no tienes cierta presencia en internet, tanto si eres profesional o un empresa, puedes estar seguro que le estás haciendo un flaco favor a tu marca.
—————————————————————————————————————
Fotògrafs VS Instagram
Odien Instagram els fotògrafs professionals? La relació entre molts professionals i Instagram és complicada, molts pensen que devalua el seu treball, però, aquest concepte està canviant, i ja són molts els professionals que utilitzen la popular aplicació per difondre les seves imatges. Grans fotògrafs professionals compten amb comptes a Instagram on ens mostren els seus treballs.
Aquest és el cas del guanyador de set premis World Press Photo, David Guttenfelder fotògraf de National Geographic, o Pete Souza, el reconegut fotògraf oficial de la Casa Blanca. Steve McCurry, autor de la famosa foto de la nena agfana Sharbat Gula, una nena òrfe recluída en un camp de refugiats durant els bombardejos soviètics a Afganistan, també compta amb el seu perfil a Instagram, com també la coneguda fotògrafa i editora fotogràfica del NY Times Magazine, Stacy Baker. També el fotògraf de National Geographic, Stephen Alvarez ens mostra a través del seu compte com realitza els seus reportatges per National Geographic i també algunes de les seves fotografies. Les joves promeses també han trobat el seu lloc a les xarxes socials, com és el cas de Ilana Panich-Linsman, que ha estat nominada per l’Agència Magnum una de les 30 millors fotògrafs de menys de trenta anys aquest 2014 i finalista del World Press Photo de 2013; o per afegir un de més, i no fer una llista massa llarga de professionals que usen aquesta xarxa, el fotògraf Ruddy Roye, que difon principalment retrats de personatges anònims, com els què va realitzar als afectats per l’huracà Sandy per The New Yorker.
Però no podem oblidar que aquest conflicte entre novetat i fotografia clàssica, és cíclic i reiteratiu, i ve donat amb cada avanç. Quan va arribar el món digital a la fotografia, tots els professionals ho van mirar amb recel, i ara tots treballen amb càmeres digitals, o si ens remuntem a més enrere, a principis del segle passat, els fotògrafs utilitzaven l’estàndard de plaques de 4×5, i a l’aparèixer un dels millors avanços de la fotografia: la càmera Leica de 35 mm. La van desprestigiar i van batejar les seves fotografies com “estampes”.
Clar que no hi ha forma de comparar Instagram amb el treball que realitzen els fotògrafs professionals, però, potser ha arribat l’hora de desmentir certs clixés i adonar-se que aquesta xarxa social, o les xarxes en general, ja sigui Twitter, Flickr, Facebook o Google Plus, són una plataforma ideal on poder mostrar els teus treballs, i és què si no tens certa presència a internet tant si ets professional o un empresa, pots estar segur que no li estàs fent cap favor a la teva marca.
Pingback: Instagram, los fotógrafos móviles | ikuday.cat