“Eulàlia” un espectacle de l’Esbart Comtal a la Catedral de Barcelona vist per Instagram

Amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia, la Catedral de Barcelona ret homenatge a la patrona de la ciutat de Barcelona amb la representació de l’espectacle “Eulàlia” que recrea la història de la santa que per defensar la seva fe cristiana va ser condemnada a sofrir martiri i morir a la creu el 12 de febrer del 304 dC. a l’edat de 13 anys.

Un grup d’instagrammers vam poder gaudir a la Catedral de la ciutat de l’assaig general de l’espectacle de la mà de l’Esbart Ciutat Comtal. Part de les imatges que es van prendre es poden seguir a les xarxes socials a través de l’etiqueta #eulalia2015.

L’espectacle
La representació, guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona, en la categoria de Cultura Popular i Tradicional, l’any 2013, es pot veure els dies 7 de febrer a les 20.45 h. i diumenge 8 de febrer a les 16.45 h. L’obra és un homenatge a la vida de Santa Eulàlia a través de la música i la dansa que ens transporta al segle III, en plena persecució de l’emperador Dioclecià contra els cristians.

El muntatge es representa a un escenari únic, l’altar major de la Catedral, sobre la cripta on reposen les despulles de la copatrona de la ciutat. Dirigit per Lluís Calduch, director de l’Esbart Ciutat Comtal, vint-i-set dansaires interpretaran la coreografia al so de la música de Francesc Cassú i Jordi, compositor i director de la cobla La Principal de la Bisbal.

“Una curiositat de les tradicions barcelonines i que està relacionada amb Santa Eulàlia és la de les 13 oques que podem trobar al claustre de la Catedral de la Ciutat. Tantes com els anys que tenia en morir, i blanques, com a símbol de la seva puresa. El fet que siguin oques, i no cap altre animal, és degut a que la jove en criava a casa seva”.

Esbart Ciutat Comtal
L’any 1959 va ser fundat l’Esbart Ciutat Comtal. Des dels seus inicis treballa en l’àmbit de la dansa popular i tradicional de Catalunya. Al llarg dels anys i fruit de la seva acurada preparació, ha ballat en innombrables teatres i places del nostre país, així com en festivals internacionals de dansa arreu d’Europa.


“Eulàlia” un espectáculo de Esbart Comtal en la Catedral de Barcelona visto por Instagram

Con motivo de las Fiestas de Santa Eulàlia, la Catedral de Barcelona rinde homenaje a la patrona de la ciudad de Barcelona con la representación del espectáculo “Eulàlia” que recrea la historia de la santa que por defender su fe cristiana fue condenada a sufrir martirio y morir en la cruz el 12 de febrero del 304 dC. a la edad de 13 años.

Un grupo de instagrammers pudimos disfrutar en la Catedral de la ciudad del ensayo general del espectáculo de la mano del Esbart Ciutat Comtal. Parte de las imágenes que se tomaron se pueden seguir en las redes sociales a través de la etiqueta #eulalia2015

El espectáculo
La representación, galardonada con el premio Ciutat de Barcelona, en la categoría de Cultura Popular y Tradicional, en 2013, se puede ver los días 7 de febrero a las 20.45 h. y domingo 8 de febrero a las 16.45 h. La obra es un homenaje a la vida de Santa Eulàlia a través de la música y la danza que nos transporta al siglo III, en plena persecución del emperador Diocleciano a los cristianos.

El montaje se representa a un escenario único, el altar mayor de la Catedral, sobre la cripta donde restan los despojos de la copatrona de la ciudad. Dirigido por Lluís Calduch, director del Esbart Ciutat Comptal, veintisiete bailarines interpretarán la coreografía al sonido de la música de Francesc Cassú y Jordi, compositor y director de la copla La Principal de la Bisbal.

“Una curiosidad de las tradiciones barcelonesas y que está relacionada con Santa Eulàlia es la de los 13 gansos que podemos encontrar al claustro de la Catedral de la Ciutat. Tantos como los años que tenía al morir la santa, y blancas, como símbolo de su pureza. El hecho que sean gansos, y no otro animal, es debido a que la joven los criaba en su casa”.

Esbart Ciutat Comtal
El año 1959 fue fundado el Esbart Ciutat Comtal. Desde sus inicios trabaja en el ámbito de la danza popular y tradicional de Cataluña. A lo largo de los años y fruto de su cuidadosa preparación, ha bailado en innumerables teatros y plazas de nuestro país, así como en festivales internacionales de danza de toda Europa.